A Dunakanyar nevezetességihez szerveztünk kirándulást

[Egyesületi hírek] 2018. szeptember 24. | Koszorú Mihály
Szeptember 22-én, szombaton hagyományos buszos kirándulásra invitáltuk a csepregi polgárokat, Vlasich Krisztián polgármester, egyesületünk elnökének kezdeményezésére, Visegrádra és Esztergomba látogattunk el.
A Dunakanyar nevezetességihez szerveztünk kirándulást

A két busznyi lelkes utazó első ízben Visegrádra látogatott, ahol a csodaszép környezetben álló Fellegvár volt az úticél. Innen a legimpozánsabb az egész táj, a várteraszról szemlélő tekintet előtt hever az egész Dunakanyar. De volt még látnivaló bőven, hiszen a pazar kilátás mellett vártörténeti kiállítás, erődrendszer makett, különféle múzeumok és panoptikum is várt az érdeklődőkre.

Innen, a szerpentinen leereszkedve Esztergom városába vezetett útjuk, ahol a Szent István téren álló Bazilikát tekintették meg. A 100 méteres kupolájával ez az ország legmagasabb épülete, mely a csepregiknek nem jelentett akadályt, idősek és fiatalok egyaránt vállalkoztak a csigalépcsők megmászására. Felfele még a Panorámateremben is megpihenhettek, majd a kupola erkélyéhez mintegy 400 lépcsőfokot kellett megtenni, hogy gyönyörű panorámára tekinthessenek le a túrázók. Szemük elé tárult a szomszédos Párkány, s a szélesen elterülő Duna vizén átívelő, 2001-ben átadott Mária Valéria híd. A főoltár és az altemplom megtekintését követően egy-egy szuvenír megvásárlása után tértek vissza a buszokhoz a csepregi kirándulás tagjai.

A csapat utazását rengeteg vidám hangulatú fénykép és emlék őrzi, bár fáradtan, de élményeben gazdagon indulhattak haza, s a szervezők jóvoltából Komáromban még egy közös vacsorát is elfogyaszthattak.

Korábban már szerveztek kirándulást Tihanyba, Balatonfüredre, Pozsonyba, Bécsbe és Budapestre is, de a jövőre nézve is vannak már elképzelések – számolt be a kirándulásról a város első embere, egyesületünk elnöke, aki hozzátette: a város fejlesztése mellett, fontos a helyi közösség megerősítése is, melyek az ilyen közös programok által jöhetnek létre.

Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu