2024. április 19. péntek | Emma

II. Családi Nap

[Egyesületi album] | Esemény időpontja: 2017.09.02. 15:00 - 20:00

Csepregen immáron második alkalommal rendezett Családi Napot a városban Csepreg Város Önkormányzata karöltve a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesülettel. Jókedv, színvonalas programok, málnaszörp, palacsinta, sör és kolbász is várta a családokat szeptember 2-án, szombaton 15 órakor.


Immáron hagyománnyá vált Csepregen, hogy kisgyermekes családok részére szerveznek közösen Családi Napot szeptember első szombatján, a Malomkerti játszótéren. A rendezvényt a város polgármestere, egyesületünk elnöke Vlasich Krisztián nyitotta meg, aki a megjelent gyermekeket és szüleiket köszöntve elmondta, hogy ez a nap a családokról szól, arról, hogy a délután folyamán együtt legyenek a szülők gyermekeikkel. Ez az alkalom azt is hivatott jelezni, hogy az önkormányzat és a szervező egyesületünk számára kiemelten fontosak a családok, hiszen a gyermekek a város jövőjét is jelentik.


A köszöntő után, Kancsó Zoltánné által vezetett Csepregi Vegyeskar Egyesület teremtett kellő alapot és jó hangulatot a délután további részére, melyet a fiat tehetségekből álló, Csepregi Csicsergők és a Vocal Spirit énekegyüttes követett, akiknek produkcióját is a közönség nagy tapssal jutalmazta.


A fellépés után a megjelent családok a város vezetőivel közösen köszöntötték a 2016 szeptember óta máig megszületett Csepreg Város 21 új polgárát, amely babák tiszteletére egy fát is elültettek a Malomkertben. Erre a fára helyezték el aztán a szülők azokat a kis medálokat, melyen gyermekeik neve, születési ideje és az „Isten hozott” felirat szerepelt.


Horváth Gábor a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke kiemelte, hogy fontosak az ilyen és hasonló események a városban, hiszen a városvezetés célja nem csak a város folyamatos fejlesztése, hanem az itt élők közösségként történő megtartása is, hiszen mit ér egy város, ha azt nem egymást szerető és tisztelő, egymásért tenni akaró, segítőkész polgárok lakják.


A nap egyik legvidámabb pontja a palacsintasütés volt, mely mellé a gyerekeknek málnaszörp, szüleiknek sör járt. Ebben a munkában az alpolgármester Hárominé Orbán Erika és Oláh Imre képviselő mellett a két bizottsági elnök Szarka Anikó és Horváth Gábor is derekasan helytállt. De akadtak lelkes segítők is, hiszen a képviselők családtagjai mellett, közel tíz fiatal sürgölődött a sátorban, akik nem csak a palacsinta sütésben, hanem a tálalásban és a vendégek kínálásban is igazán kivették a részüket.


Míg a szervezésben, Horváth Zoltán képviselő jeleskedett, addig a Vlasich Krisztián polgármester és családja a kilátogatókat ízletes házi sültkolbásszal és hurkával kínálta.


Közben a gyermekek nagy örömére a győri Vaskakas Bábszínház is megérkezett a helyszínre, akik Bob és Bobek című műsorukkal igazán elkápráztatták az aprónépet.  A szervezők a játszótéri játékok mellé még ugráló várat is biztosítottak a legkisebbek örömére, de színes léggömbökből sem volt hiány a rendezvényen, hisz minden gyermeknek jutott legalább egy, de a leg leleményesebbek többet is hazavihettek.


A gyermekek körében népszerű volt Mariann és Katalin által készített csillámtetoválás is, mely a Területi Gondozási Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálat jóvoltából valósulhatott meg.


A szervezők köszönetet mondtak mindazoknak, akik segítettek a programok szervezésében, lebonyolításában, s annyit ígértek, jövőre is megrendezik a családi napot.

Fotók
II. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi NapII. Családi Nap
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu