Répcementi Napok - Csepregi Búcsú zenével, vásárral, misével és kitüntetésekkel

[Egyesületi hírek] 2017. augusztus 14. | Bajdó Bettina
Három napon keresztül tartott idén a Répcementi Napok a Csepregi Búcsú. A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és Csepreg Város Önkormányzatának összefogásával megvalósuló hagyományőrző rendezvényen, pénteken a rocké volt a főszerep, szombaton retró diszkó várta a 80-as, 90-es évek zenéinek szerelmeseit. A vasárnapi búcsún, sor került Csepreg Város Díjainak ünnepélyes átadására is.
Répcementi Napok - Csepregi Búcsú zenével, vásárral, misével és kitüntetésekkel

Augusztus második hétvégéjén a jókedvé és a kikapcsolódásé volt a főszerep Csepregen. Pénteken és szombaton a zenék szerelmesei örülhettek, fellépett a Lost Dreams, a Galeri, valamint a Rockmemories zenekar is.

Szombaton a csepregi gyökerekkel rendelkező, Steve Wolf húzta a talpalávalót a retró diszkóban, vasárnap pedig igazi búcsúi forgatag fogadta a kilátogatókat. Délelőtt ünnepi szentmise, kézműves portékák, gyermekprogram, zenés, táncos fellépések, vidámparki és számos ügyességi játék várta az érdeklődőket. Délután kulturális programokkal kedveskedtek a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervező tagjai a családosoknak. A Malomkertben sokan voltak kíváncsiak a MiaManó Színház előadásában a Mesék Mátyás királyról című darabra. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Ezt követően az Energy Dance Team lépett a színpadra, majd átadták Csepreg Város díjait.

Az elismeréseket Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, a település polgármestere nyújtotta át. A Csepreg Város Ifjúságáért díjat Fillinger Antalné vehetett át, kimagasló pedagógiai munkájáért. Csepreg Város Kultúrájáért díjban dr. Barityné Házi Ottília és Horváth József részesült, akik a kulturális nevelésért folytatott lelkiismeretes munkájukért vehették át a díjat. Tisztelegtek a nemrégiben elhunyt egykori polgármester, Molnár Sándor előtt is, Csepreg Város Posztumusz Életműdíjat és a díszpolgári címét adományozva. Polgármesteri elismerésben részesült, Németh Lászlóné aranydiplomás óvónő, Horváth Ferenc városgazdálkodás munkatársa, Szalkay Gergely diák, Szelestey László köztisztviselő és Varga Bálint sporthorgász. A város polgármestere megköszönte Ágh Péter országgyűlési képviselőnek az áldozatos munkáját és a fejlesztések előkészítésében végzett kiváló együttműködését.

Ágh Péter képviselő kifejtette, hogy a csepregi búcsú a csepregi embereknek az az ünnepe, amikor erősödik az egész közösség. Nagy öröm számomra, hogy idén is gratulálhattam azoknak, akiket az önkormányzat a munkájuk elismeréseképpen kitüntetett. Meglepetés volt számomra, hogy az átadások után a közönség előtt a polgármester számomra is egy figyelmességgel kedveskedett. Mindez bátorítást jelent számomra, hogy még elszántabban dolgozzam mindazokkal szövetségben, akik számára fontos ez a szép város!

Az elismerések után este az Ungaresca Táncegyüttes szórakoztatta a jelenlévőket, a Boglya Népzenei Együttes kíséretében. Egészen hajnalig szólt a báli zene az Unikum zenekarral, melyet az Irigy Hónaljmirigy fergeteges műsora szakított meg egy órára. A búcsúi programok keretében adták át nemrégiben felújított Fehér utcát is.

A változatos, színvonalas programok között mindenki megtalálhatta a kedvére valót, hiszen ügyeltek arra a szervezők, hogy a gyermekektől az idősebb korosztályig mindenki igazán jól érezze magát ezen a hétvégén!

Kapcsolódó fotógaléria
Répcementi Napok-Csepregi Búcsú
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu