2024. március 29. péntek | Auguszta

Egy nap, mely csak a családokról szólt

[Egyesületi hírek] 2017. szeptember 4. | Bajdó Bettina
Csepregen immáron második alkalommal rendezett Családi Napot a városban Csepreg Város Önkormányzata karöltve a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesülettel. Jókedv, színvonalas programok, málnaszörp, palacsinta, sör és kolbász is várta a családokat szeptember 2-án, szombaton 15 órakor.
Egy nap, mely csak a családokról szólt

Immáron hagyománnyá vált Csepregen, hogy kisgyermekes családok részére szerveznek közösen Családi Napot szeptember első szombatján, a Malomkerti játszótéren. A rendezvényt a város polgármestere, egyesületünk elnöke Vlasich Krisztián nyitotta meg, aki a megjelent gyermekeket és szüleiket köszöntve elmondta, hogy ez a nap a családokról szól, arról, hogy a délután folyamán együtt legyenek a szülők gyermekeikkel. Ez az alkalom azt is hivatott jelezni, hogy az önkormányzat és a szervező egyesületünk számára kiemelten fontosak a családok, hiszen a gyermekek a város jövőjét is jelentik.

A köszöntő után, Kancsó Zoltánné által vezetett Csepregi Vegyeskar Egyesület teremtett kellő alapot és jó hangulatot a délután további részére, melyet a fiat tehetségekből álló, Csepregi Csicsergők és a Vocal Spirit énekegyüttes követett, akiknek produkcióját is a közönség nagy tapssal jutalmazta.

A fellépés után a megjelent családok a város vezetőivel közösen köszöntötték a 2016 szeptember óta máig megszületett Csepreg Város 21 új polgárát, amely babák tiszteletére egy fát is elültettek a Malomkertben. Erre a fára helyezték el aztán a szülők azokat a kis medálokat, melyen gyermekeik neve, születési ideje és az „Isten hozott” felirat szerepelt.

Horváth Gábor a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke kiemelte, hogy fontosak az ilyen és hasonló események a városban, hiszen a városvezetés célja nem csak a város folyamatos fejlesztése, hanem az itt élők közösségként történő megtartása is, hiszen mit ér egy város, ha azt nem egymást szerető és tisztelő, egymásért tenni akaró, segítőkész polgárok lakják.

A nap egyik legvidámabb pontja a palacsintasütés volt, mely mellé a gyerekeknek málnaszörp, szüleiknek sör járt. Ebben a munkában az alpolgármester Hárominé Orbán Erika és Oláh Imre képviselő mellett a két bizottsági elnök Szarka Anikó és Horváth Gábor is derekasan helytállt. De akadtak lelkes segítők is, hiszen a képviselők családtagjai mellett, közel tíz fiatal sürgölődött a sátorban, akik nem csak a palacsinta sütésben, hanem a tálalásban és a vendégek kínálásban is igazán kivették a részüket.

Míg a szervezésben, Horváth Zoltán képviselő jeleskedett, addig a Vlasich Krisztián polgármester és családja a kilátogatókat ízletes házi sültkolbásszal és hurkával kínálta.

Közben a gyermekek nagy örömére a győri Vaskakas Bábszínház is megérkezett a helyszínre, akik Bob és Bobek című műsorukkal igazán elkápráztatták az aprónépet.  A szervezők a játszótéri játékok mellé még ugráló várat is biztosítottak a legkisebbek örömére, de színes léggömbökből sem volt hiány a rendezvényen, hisz minden gyermeknek jutott legalább egy, de a leg leleményesebbek többet is hazavihettek.

A gyermekek körében népszerű volt Mariann és Katalin által készített csillámtetoválás is, mely a Területi Gondozási Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálat jóvoltából valósulhatott meg.

A szervezők köszönetet mondtak mindazoknak, akik segítettek a programok szervezésében, lebonyolításában, s annyit ígértek, jövőre is megrendezik a családi napot. 

Kapcsolódó fotógaléria
II. Családi Nap
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu