Hogyan tovább? - FIP előadás a Nádasdy Szakközépiskolában

2015. december 5.
forrás: Répcevidék Kistérségi havilap | szerző: Orbán Tamara

A Felső-Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pont nem ismeretlen a csepregi lakosok számára, hiszen munkaerő-piaci információkért fordulhatnak az irodához, és ügyintézőjéhez Bárány Rékához. Augusztusi lapszámunkban már bemutattuk az irodát, amit a Szebb Holnapért közhasznú Egyesület működtet. A Foglalkoztatási Információs Pont együttműködik a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályával és a Szombathelyi Járási Hivatal Munkaerő-piaci Pont Kőszegi munkatársaival, mindkét szervezettel szoros szakmai kapcsolatban áll. Ennek az együttműködésnek köszönhetően tartottak közösen tájékoztatót a csepregi Szakközépiskolában.

November 25-én a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak munkaerő-piaci előadást tartott Prácser Tamás a Foglalkoztatási Főosztály munkatársa és Bárány Réka a FIP-iroda ügyintézője.

Az előadás célja az volt, hogy a hamarosan munkaerő-piacra kikerülő fiatalokat felkészítse a munkavállalással kapcsolatos helyzetre. Az előadásban felhívták a figyelmüket arra, hogy ne csak a hirdetésekben megjelenő állásokra nyújtsák be az önéletrajzukat, hanem kapcsolati tőkéjüket kihasználva maguk is aktívan keressenek állást. Az előadáson tippeket kaphattak az önéletrajzírással kapcsolatban, ezen kívül felhívták a figyelmüket arra, mik azok a tipikus hibák, amiket érdemes kerülniük. A tájékoztatón megismerhették a Foglalkoztatási Főosztály álláskeresők számára nyújtott szolgáltatásait, ezen kívül hasznos tanácsokkal látták el őket az előadók.

Kapcsolódó fájl
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu