2021. augusztus 2. hétfő | Lehel

Odakinn borús, idebenn derűs

2009. június 10.
forrás: Vas Népe | szerző: Tersztyánszky Krisztina

Odakinn borús, idebenn derűs

Mesés gyermeknapi programokat kínáltak


Bár az időjárás borús volt május 29-én, sok boldog és vidám gyerek töltötte meg az általános iskoát és tornatermét a II. Városi Gyermeknapon.

Az eredetileg a város Fő terére szánt programsorozatot Vlasich krisztián a kultúrális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnöke nyitotta  meg, amit a helyi általános iskola diákjainak fergeteges színjátszó előadása követett. A rendezvényt támogató Vas Megyei Közgyűlés oktatási, kultúrális és ifjúsági bizottságának elnöke, Mészáros Árpád is köszöntötte az összegyűlt gyermeksereget a gyermeknap alkalmából.

A megnyitót követően a pécsi Szélkiáltó együttes színvonalas, élménydús, interaktív műsorral varázsolta el az apróhadat. Ezután egy pergősebb, izgalmas produkcióval a helyi Flamingo Rock and Roll tánccsoport fokozta a hangulatot, végül pedig a győri Holle anyó Színház Csipkerózsika című meseelőadása varázsolta el a népes közönséget.

A  színvonalas programok mellett játszóház, óriáscsúszda, légvár, kézműves-foglalkozások és a LOGO-Mobil Ifjúsági Szolgálat várták a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat. A kreatívabbak az ÁNTSZ Szombathelyi, Csepregi, Kőszegi Kistérségi Intézete által meghirdetett "közösen az egészségért" program keretében rajzpályázaton vehettek részt, melyet 3 témakörben hirdettek meg a szervezők. Az óvodásoknak az egészséges táplálkozás, az alsós tanulók a mozgás és az egészség, az 5-8. osztályos tanulók pedig a dohányzás témakörben nevezhettek.

Csepregen idén már második alkalommal rendeztek városi gyermeknapot a kultúrális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság kezdeményezésére és a többi közt a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár, a Dr. Csepregi Horváth János KIKI, a Területgondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Csin-Talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület, valamint a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület segítségével.

 

 

Kapcsolódó fájl
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu