Új irodavezető segíti a FIP pont munkáját Csepregen!

2015. augusztus 5.
forrás: Répcevidék havilap | szerző: Orbán Tamara

2015. július 1-vel Bárány Réka irányításával zajlik a munkaerő-piaci információnyújtás a kistérségi hatókörrel működő irodában. Az új irodavezető sokrétű szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen korábban a K&H Bank Tanácsadói és Toborzási Főosztályán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán végezte munkáját.

A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület által működtetett iroda működésében csupán annyi változás történt, hogy a korábbi keddenként hatósági ügyintézés a törvényi előírásoknak megfelelően átkerült a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal épületébe, ahol 8-12-ig és 13-15 óráig várja az ügyintéző az ügyfeleket.

Az iroda szolgáltatásai változatlanok, hiszen továbbra is igénybe vehetők azok a munkaerő-piaci információk, melyek az egyszerűsített foglalkoztatásról, közfoglalkoztatásról, külföldi munkavállalásról, álláskeresési járadékról, foglalkoztatást helyettesítő támogatásról nyújtanak tájékoztatást. Mindezek mellett friss hazai és külföldi álláslistákkal, továbbá az aktuális képzések lehetőségeivel is várja az iroda az érdeklődőket hétfőn, kedden és csütörtökön 8-15 óráig, pénteken pedig 8-12 óráig.

Az iroda további működése során a már meglévő kapcsolatokat szükséges tovább erősíteni annak érdekében, hogy az átalakult Kőszegi Munkaerőpiaci Ponton keresztül még több kormányzati pályázatról, lehetőségről értesülhessenek a kistérségben élők mellett az érintett önkormányzatok és a gazdasági szereplők.

Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere lapunknak kihangsúlyozta, hogy a Város rangját emeli, hogy a járási központok mellett Csepregen is kormányablak működik, melynek keretében keddenként a hatósági ügyintézés is a településen zajlik. Ez fontos az emberek számára, hiszen időt és pénzt spórolva, helyben intézhetik ügyeiket. Külön öröm számára, hogy Ágh Ernőné főigazgató asszony az átalakításokat követően is elkötelezett támogatója volt a Foglalkoztatási Információs Pont helyben tartásának.

Kapcsolódó fájl
Rólunk

A10 lelkes fiatal kezdeményezésére jött létre 2003. október 20-án Csepregen. Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.
Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása.

Elérhetőségek
Levelezési cím: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Elnök: Vlasich Krisztián
Telefonszám: 20/968-7350
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu